Menü Bezárás

Újoncoknak

Mi ez a V-Strom Club Hungary egyáltalán?
A klub 2006 nyarán alakult meg néhány lelkes V-Strom tulajdonos összefogása eredményeként. A VSCH nem szigorú márka klubként működik, hanem a „V-Strom, akinek van, akinek volt és akinek lesz” gondolatot követve, a típus szimpatizánsait, barátait fogja össze a Weboldalon, Fórumon, Facebookon és személyesen a hétköznapokban egyaránt.

Új vagyok itt, mit kell tennem?
Olvasd végig ezt a kis ismertetőt. Majd olvasgasd a Fontos tudnivalók menüpont alatt található dokumentumokat. Itt megismerheted többek között a klub alapszabályzatát és a Fórum felhasználási feltételeit.

Mi az a Fórum és miért jó az nekem?
Az az internetes közösségi felület, ahol nap, mint nap beszélgetünk.

Miért a Fórumot használjátok a Facebook helyett?
Jelen vagyunk a Facebookon is. Azonban ott nehéz végigkövetni egy-egy beszélgetést, egy hét múlva már nagyon nehéz visszakeresni egy adott témát.
A Fórumban ehhez képest témákra bontva tudunk eszmét cserélni az adott témakörről. Bukósisakkal kapcsolatban van kérdésed? Irány a bukósisak topic. Vajon milyen gumit használnak a többiek és mi a véleményük? Nekem is kérdésem lenne a következő szettemről. Irány a Gumik topic. Csak úgy csevegnék, hülyéskednék. Irány a Csevegő topic.
Ezeken felül minden téma vissza is kereshető. Kis keresgéléssel vissza lehet olvasni, hogy mit írtak az adott témáról a régi stromisok 5 évvel ezelőtt. Biztosíthatunk, hogy hatalmas tudásbázis halmozódott fel a hosszú évek során. Bár azért lehet, hogy van olyan csavar a motorodban, amiről még nem esett szó 🙂
A kölcsönös tisztelet, a trollzivatar elkerülése és béke érdekében kérjük a Fórumszabályzat betartását.

Mi az a Szervező?
A Szervezőben találsz vagy hozhatsz létre túrákat, kirándulásokat, közös go-kartozást és még megannyi eseményt. Elolvashatod, hogy mi az esemény témája, a túra útvonala, stb., stb. Ha részt vennél rajta, akkor csak feljelentkezel és már készülődhetsz is a talipontra. Ha pedig te szervezel valamit, akkor izgulhatsz, hogy na vajon hányan fognak jelentkezni 🙂

Milyen túrákat és eseményeket szokott a klub szervezni?
Hagyományosan négy nagy rendezvényünk van az évben. Ezek a szezonkezdő B(el)KG – Balaton Elkerülő Gurulás –, a Tájékozódási verseny, a V-Strom találkozó és az őszi Évadzáró. Ezeken felül a tagok szabadon szervez(het)nek kis, egy napos gurulásokat, nagyobb, több napos, sőt néha külföldi túrákat, és egyéb eseményeket, mint például a korábban említett go-kartozást a téli motorosuborka szezonban.

Kezd tetszeni a dolog, hogyan vehetek mindebben részt?
Amint beregisztrálsz az oldalunkra megnyílik előtted a klub és az összes feljebb említett dolog elérhetővé válik számodra. A regisztrációhoz és olvasgatáshoz csak egy e-mail címre van szükséged. Ha nem csak olvasgatni, hanem írogatni, eseményeken részt venni is szeretnél, akkor töltsd ki a profilodat és magadról egy arcképet, valamint írj magadról egy rövid ismertetőt a Bemutatkozás topicba. Motorodról képet is tölthetsz fel a Képek a motoromról topicba.

Mi van akkor, ha nem regisztrálok be?
Egyrészt mi nagyon sajnálni fogjuk, hogy nem ismerhetünk meg téged. Azonban ekkor is olvasgathatod a weblapunkon lévő nyilvános tartalmakat, például a Túrabeszámolókat. De ekkor sajnos sem a Fórumot, sem a Szervezőt nem látod.

Mi a különbség a Regisztrált felhasználó és a Klubtag között?
Gyakorlatilag szinte semmi. Regisztrált felhasználóként minden eseményen, guruláson részt vehetsz, minden témát olvashatsz a Fórumon, kivéve azokat, amelyek kifejezetten csak klubtagok számára elérhetőek. Ezek azonban minimálisak, a klubtagok is a nyilvános felületeken és eseményeken élik klubéletüket.

Ha ennyire nincs különbség, akkor mik a klubtagság előnyei?
A klubtagság szívből jön, amikor az ember úgy érzi, hogy még szorosabban csatlakozna a többiekhez. Ezen felül kis előnyökkel azért jár. Például szállás foglaláskor kedvezményes árat és szoba foglalási elsőbbséget jelent. A Kedvezmények között van olyan, ami csak klubtagokra érvényes. Klubos póló és klubmatrica is megilleti a tagokat.

Hogyan lehetek klubtag?
Regisztrálj be, mutatkozz be a Bemutatkozás topicban, kezdj el aktívan Fórum-ozni, gyere el legalább egy klubos gurulásra a V-Stromoddal, amit a Szervezőben találsz. Ha megkedveltél minket, akkor írsz egy üzenetet a klub vezetőségének és ha legalább két tag támogatja a felvételedet – és miért ne támogatnák –, akkor az év végéig időarányos tagdíj megfizetése után már klubtag is leszel.

Mennyibe kerül a klubtagság és mire megy el ez a pénz?
Egy tank benzin ára. A pontos szabályt az Alapszabályzatunkban találod. Ezt az összeget teljes egészében a klub működtetésére és az események, túrák támogatására költjük. Sem a vezetők, sem az adminisztrátorok nem részesülnek juttatásban. Az időarányosságot havonta számoljuk. Ez azt jelenti, hogyha például a júniusi V-Strom találkozó után jelentkezel, akkor csak 6 hónapot kell befizetned.

Mi van akkor, ha nem szeretnék klubtag lenni, de részt vennék a klub életében, az eseményeken, gurulásokon, Fórumon?
Nyugodtan tedd ezt meg. Hangsúlyozzuk, hogy regisztráltként is mindenben részt vehetsz és teljes életet élhetsz velünk 🙂

És mi van akkor, ha még V-Stromom sincs?
Semmi gond. Ugyanúgy részt vehetsz mindenben, kivéve azt, hogy nem lehetsz klubtag.

Reméljük, hogy kimerítő választ kaptál a kérdéseidre! Ha további információkra lenne szükséged, úgy gyere a Fórumra és kérdezz vagy írj PÜ-t (privát üzenetet) a VSCH Vezetőségnek.