Menü Bezárás

VSCH KRESZ Teszt 2022

VSCH KRESZ Teszt 2022

A tesztre adott válaszaid az 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet (KRESZ) alapján lesznek kiértékelve.

Ez annyit jelent, hogy a válaszok helyességét kizárólag a KRESZ alapján határoztam meg, nem az alapján, hogy hogyan lenne adott helyzetben "logikusabb vagy célszerűbb" viselkedni, és végképp nem az, hogy mi él az adott szabályról a közhiedelemben. A helyes válaszokhoz tartozik a rendeletből idézett indoklás is, azonban a verseny ideje alatt ez nem látható, ahogy a kérdésekre adott válaszok helyességét sem fedjük fel azért, hogy az eredményhirdetésen ne rontsuk el a meglepetést. Eredményhirdetés után a teszt ismét kitölthető lesz, ekkor már látszani fognak a helyes válaszok és az indoklások is. A teszt egyáltalán nem könnyű. Ne keseredj el, ha több helyen nem tudtad a helyes választ. Azért szerkesztettem nehezebb kérdéseket, hogy a versenyen ne az idő alapján kelljen differenciálnunk.
Egyéb tudnivalók, tanácsok:

  • A teszt 13+1 kérdést tartalmaz.
  • A kitöltésre 20 perc áll rendelkezésre - elvileg minden kérdésre egy perc lenne egy vizsgán, de a nehézségre való tekintettel ezt növeltük.
  • Olvasd el és értelmezd a feladatot. Bizonyos kérdésekben ez a legnehezebb.
  • Értelmezd a forgalmi helyzetet, mielőtt válaszolsz. A való életben nem felülnézeti képről határozzuk meg, hogy ki jön a kereszteződésben, a szirénát hallani is lehet, stb.
  • A válasz kiválasztás után végleges, nem módosítható - akár egy vizsgán.
  • A forgalmi helyzetek felismerésére vonatkozó kérdések 3 pontot, a többi 1 pontot ér. Vizsgán is ezzel hangsúlyozzák a helyes helyzetfelismerés fontosságát.
  • Bár a forgalmi helyzetek felismerésében aránylag kevés volt a tavalyi tesztben a hiba, a tapasztalat azt mutatja, hogy érdemes feleleveníteni az egyenrangú kereszteződésekben fennálló szabályokat, különös tekintettel a villamos elsőbbségére.
Név
E-mail