Menü Bezárás

Fórumszabályzat

Az alábbi szabályokat a fórum használhatóságának és kulturált mivoltának megőrzése céljából minden fórumozónak be kell tartani!

FIGYELEM: A Fórum szabályzatának el nem olvasása nem jogosít fel annak megszegésére!

  1. Alapszabályok

Mielőtt új témát nyitsz, vagy felteszel egy kérdést, használd a Keresőt! A kérdésedre illetve felvetett témádra már nagy valószínűséggel megtalálható a válasz.
Ha új témát nyitsz vagy új hozzászólást küldesz be, a megfelelő helyen tedd! Ellenkező esetben át lesz helyezve, illetve ha már van ilyen téma, törölve lesz!
Adj rövid, tömör címet a témádnak, ami kifejezi a hozzászólásod tartalmát!
Ne légy Offtopic! A hozzászólásod csak az adott témával legyen kapcsolatos!
Ne használj indokolatlanul nagybetűket, túlzott számú kérdőjelet (?) vagy felkiáltójelet (!) a témád címében vagy a hozzászólásodban. A csupa nagybetű a fórumon a kiabálásnak felel meg.
Ne feledd, az írott szövegben nem láthatóak hangsúlyok! Használd a hangulatjeleket és grimaszokat (emoticon, smiley) mondanivalód árnyalására, egyértelművé tételére.
Használd az Előnézet funkciót, mielőtt elküldöd az új hozzászólásodat! Így megelőzheted a formai hibákkal teli beírásokat.
Ha mégis felfedezel valami hibát a hozzászólásodban, használd a Szerkeszt funkciót és javítsd ki.
Kerüld az egyszavas vagy csak hangulatjeleket, grimaszokat tartalmazó hozzászólásokat. Ha véleményed van, fejtsd ki legalább egy tömör mondattal.
Amennyiben a legutolsó hozzászólásra válaszolsz, akkor azt ne idézd! Ha csak a hozzászólás egy bizonyos részére akarsz válaszolni, akkor az idézetben csak azt a részt hagyd meg.
Ha bizonytalan vagy a hozzászólásodban, nyugodtan kérdezz meg egy Moderátort vagy Adminisztrátort mielőtt elküldöd.
Csak azért ne regisztrálj, hogy utána ne szólj hozzá egy témához sem! A nulla hozzászólással rendelkező felhasználók, egy idő után törölve lesznek!
Ha már regisztráltál akkor elsőként mutatkozz be a megfelelő topikba!
Az új felhasználók első 3 hozzászólása csak moderátori jóváhagyás után lesz látható, de légy türelemmel, ők is szabad idejükben végzik. A tartalmatlannak ítélt hozzászólások törlésre kerülnek.
Tiszteld meg a fórum lakóit azzal, hogy az első hozzászólásodban, a “Bemutatkozás topikban” bemutatkozol! Ha ez nincs, minden további hozzászólásod elutasításra kerül!
Ha rossz hely írsz egy hozzászólást (OFF-olsz) a moderátorok figyelmeztetnek, majd átrakják a hozzászólásodat. Két figyelmeztetés után, automatikusan törlik az adott OFF hozzászólást.
Ha 1 évnél régebben léptél be a VSCH oldalára akkor a mindenkori naptári évforduló alkalmával felhasználó neved törlésre kerülhet, regisztrációd megszűnhet.
Csak olyan terméket hirdess a “Piactér”-en belül, ami a motorozással, a motorkerékpárral kapcsolatos.

  1. Szigorúan tiltott

Spammelni (kéretlen leveleket küldeni).
Rágalmazó, sértegető, durva, utálatos, személyeskedő, politikai, rasszista, szexuális, bosszantó vagy obszcén szavakat tartalmazó üzeneteket írni!
Illegális anyagokat közzétenni, és olyan linkeket elhelyezni, ahol illegális anyagok találhatók!
Burkoltan más oldalakat, márkákat vagy típusokat illetve a Vezetőség engedélye nélkül saját üzletedet hirdetni, reklámozni!
Egy témát több helyen megnyitni! Új témád mindig csak egy (1) fórumba illeszkedjen!
Mást lebutázni, kicikizni, leszólni vagy egyéb módon kellemetlen helyzetbe hozni, azért mert most kezd ismerkedni a V-Strommal, vagy a fórummal!
A személyes ellentéteket a fórumon megtárgyalni.
A fentiek be nem tartása az üzeneted azonnali eltávolítását, Privát üzenetben (PÜ) történő moderátori figyelmeztetés utáni ismételt megszegése az azonosítód és IP-címed azonnali kitiltását vonja maga után korlátlan időre!

  1. Közösség

Segíts másoknak! A fórumnak komoly összetartó szerepe van a közösséget illetően, akkor működik a legjobban, ha segítünk egymásnak azzal, hogy megosztjuk az információkat.
Ha segítettek neked megoldani egy problémát, hálából köszönd meg a segítséget és adj visszajelzést, hogy használt-e a tanács vagy javaslat, vagy sem.
Ne légy türelmetlen! Az összes fórumon résztvevő tag a szabadidejében osztja meg véleményeit, válaszait.
Légy vendégszerető az újakkal! Üdvözöld őket, és ne éreztesd velük azt, hogy kezdők a fórumon! Emlékezz a Te első lépéseidre!
A másokról alkotott magánvéleményeket ne a fórum nyilvánossága előtt tedd közzé! Ez csak az érintettekre tartozik. Ha valaki nem bírja magában tartani az ellenszenvét vagy a szimpátiáját, akkor használja a PÜ vagy az Email adta lehetőségek valamelyikét.
Az oldal nagy részét minden regisztrált felhasználó ugyanolyan jogokkal használhatja. Ezért kérjük, hogy MINDENKI ismerkedjen meg közelebbről a tolerancia szó jelentésével és legalább az itt eltöltött időre tegye azt magáévá.

  1. Szabályok, Moderátorok és Adminisztrátorok

A honlap Adminisztrátorait és Moderátorait a VSCH mindenkori Elnöke választja ki.
Az Adminisztrátorok felelősek a technikai háttér biztosításáért.
A Moderátorok a fórum rendben tartása érdekében ügyelnek a különböző fórumokban. (Amellett hogy le tudnak zárni vagy teljesen el is tudják távolítani, át is tudják helyezni, illetve ki is tudják emelni az adott témát.)
A Globális Moderátorok az összes fórum felett rendelkeznek moderátori jogokkal.
Ha úgy érzed, hogy egy Moderátor, egy Globális Moderátor vagy egy Adminisztrátor visszaél a jogaival, értesítsd a VSCH Elnökét.
Ha úgy érzed, hogy a VSCH Elnöke visszaél a jogaival, látogass el egy másik weboldal fórumára.

  1. Tanácsok újaknak

Olvasd el a Fórum Szabályzatát (ez a dokumentum)!
A Fórumon először keress, utána olvass, és csak legvégül kérdezz!
Légy szerény és tartsd be a szabályokat!
Használd a Hangulatjeleket, hogy amit írsz, még véletlenül se legyen félreérthető!
Mielőtt bármihez is hozzászólsz, először mutatkozz be a megfelelő topikban.

  1. Záró szavak

Élvezd a fórumozást, tanulj sokat és szerezz új barátokat!