D-vitamin elvonás PDF Nyomtatás E-mail
Túra beszámolók - Túra beszámolók
Írta: zizi   
2009. március 20. péntek, 17:13

Határozat

Z. Zoltán zalakarosi vállalkozót /éjszakai életben és motoros körökben Zizi becenévre hallgat/, több sértett javára, előre megfontolt szándékkal, aljas indokból elkövetett átverés miatt D-vitamin pótlásra ítélem.

Indoklás:

Fent nevezett elkövető, tárgyhó 1-én D-vitamin túra címmel csoportos motorozást szervezett. Az ügy kapcsán alapos gyanú merült fel, hogy megtévesztette a többi, vele azonos érdeklődésű körű célszemélyt.

Áldozatait az internet segítségével cserkészte be. Több napon keresztül írogatott megtévesztő időjárás előrejelzéseket az internetre, hogy minél több leendő áldozatot csaljon magával. 14 fokot és D-vitamin mérgezés elleni szereket javasolt mindenkinek magával hozni. A vádlott elmondása szerint, ő reggel a bal kezével történő, vízszintes irányú mozgással a függönyt az ablak elől elkényszeríttette, jobb szemének kinyitásával az időjárás felől érdeklődött, mikor is napsütés fogadta, de ezt később semmi bizonyítékkal alátámasztani nem tudta. Ennek bizonyítására szakértőket fogunk bevonni. Vallomása szerint, 9 óra körül, +10 Celsius fokban elindult Balatonkeresztúr irányába, ahol 3 leendő sértettel találkozott egy benzinkútnál. Itt +2,5 fok fogadta, felháborodásában ezt rögtön számon is kérte a kút kezelőjétől, melyet a biztonsági kamera felvételei alapján későbbiekben rekonstruálni fogunk. A kútkezelő elmondása szerint a vádlott, az út és a látási viszonyokhoz képest nagy sebességgel érkezett a töltőállomásra, ezért érezhette hidegebbnek a levegőt. Ezt a vádlottal közölni nem merte, mert 155cm mélysége és 7 súlycsoporttal való kisebbsége megakadályozta ebben. Megpróbálta lenyugtatni a vádlottat, elmondta, hogy 1 órával ezelőtt még a helyszínen is 9-10 fok volt, de egy pillanat alatt leszállt a köd, és hideg lett. Ekkor a vádlott felháborodásában felpattant motorjára és a 3 további sértettel Siófok irányába, a 2. találkozási pont felé vette az irányt. Itt találkozott tettestársával, B. Péter dombóvári vállalkozóval, akit tárgynap óta keresünk. Pepe, PepeDL, Pepevfr, PepeGS, sima köcsög, vagy kicsiköcsög álnéven, ismeretlen helyen tartózkodik. Fellelhetőségi helyei, motoros csoportosulások, alsó, és főrendű útvonalak, vagy ezek keresztezései. A siófoki benzinkút kameráinak felvételeit kielemezve, a vádlott itt több sértettel is találkozott, akiket B. Péter felvezetésével csaltak oda. 


Itt DNS-minta leadása után, csoportosan továbbindultak Balatonalmádi irányába. Elmondása szerint a Budatava Rock Pub ( http://www.budatava.hu/programjaink.php ) előtt találkozott a többi sértettel. Itt többen szóvá tették, D-vitamin hiányukra hivatkozva csalta oda őket Z. Zoltán, de utánpótlásról nem gondoskodott és +5 fok volt. Ekkor megígérte a sértetteknek, hogy az ebédet követően napsütés ígérkezik, mindenki feltöltheti dobozait, tanktáskáját, szervezetét D-vitaminnal. A sértettek jóhiszeműsége nem csökkent a vádlott iránt, jó és magabiztos megjelenésével elűzte a kétkedők hitetlenségét is. A vendéglátóipari-egység megrohamozása következett. Folytatólagosan, többszörös visszaesőként elkövetett zabálás, és előre megfontolt jókedv feledtette velük, milyen veszélyes is a D-vitamin hiánya. Valószínű, a vádlott ezzel próbálta meg a csoport figyelmét elterelni a közelgő esőfelhőkről. Több órán keresztül fennforgást okoztak az egységben, tényállásunk szerint az italozás végére többekben tudatosult, hogy át lettek verve, a napsütés semmiféle jele nem mutatkozott, tehát a félrevezetés ténye megfoganasítódott.

 

A vendéglátóipari-egységet elhagyva a sértettek újra szóvá tették ezt, mire Z. Zoltán (zizi) nagykanizsai lakos a meghamisított időjárás-jelentéseire hivatkozott. Továbbá azzal védekezett, hogy mennyire jól érzi magát a sértettekkel, és miattuk ment ő is el végül is ilyen hidegben odáig. Még azt is elhitette az eddigre már a D-vitamin hiányától, vagy a hidegtől remegő emberekkel, hogy ne csüggedjenek, hazafelé csak a napszemüvegeiket készítsék elő, és árnyékos pihenőhelyeket keressenek, ezzel ismét a félrevezetés ténye igazolódott be. A vádlott elmondása szerint +14,5 fokban érkezett tartózkodási helyére, melyet lakcímkártyával igazolt. Vele egy címen lakó, hosszú távra berendezkedett, élettársi kapcsolatban élő Sz. Szilvia nevetve közölte a vádlottal, hogy ebben a térségben egész nap ilyen idő volt. Ekkor a sértett elmondása szerint Sz. Szilvia ásott magának egy gödröt, lefejelte az ásót, belefeküdt a gödörbe és azóta ismeretlen helyen tartózkodik. Felkutatására nagy erőket mozgósítottunk.

Záradék

Z. Zoltán, alias Zizi fenti határozat ellen fellebezést és kegyelmi kérvényt nyújtott be, az alábbi indokokkal:

  • mindenkitől elnézést kér, jóhiszemű elkövetőnek véli magát nevezni
  • felajánlott az év során minden résztvevőnek 1 üveg sört, mely bizonyítottan gazdag D-vitaminban
  • elismerte, ő bujtotta fel B. Péter dombóvári vállalkozót a felvezetői cselekmény elkövetésére, amely miatt PepevfrDlGskicsiköcsög jóhiszemű tettestársként követte el a helyszínre való felvezetést, ellene az eljárást megszüntetem
  • Z. Zoltán (Zizi) mindenkinek köszöni a részvételt, és az utolsó szó jogán annyit kíván elmondani mentségére, hogy nem bánta meg, és nagyon jól érezte magát a sértettekkel.


2009-03-01

Aláírás hitelesítéséül: Zizi