Esztergom lerohanása??? PDF Nyomtatás E-mail
Túra beszámolók - Túra beszámolók
Írta: pilóta   
2008. december 03. szerda, 21:31

A kezdeti optimizmus a haraszti taliponton még töretlen volt! Annál is inkább, mert nagy meglepetésünkre megjelent Tégé és Eamh kolléga.
Időben elindultunk 5 motorral és menet közben levált Eamh, mert csak látni akarta a csapatot. Viszont idő közben csatlakozott Inter, majd nem kis meglepetésünkre repülőrajtot vett és megelőzve minket eltűnt a távolban...
Az M3-asnál Tégé is lelépett, ő is csak üdvözölni jött a társaságot... Sír

A második taliponton viszont szépen összeállt a tsapat, 10 motorral indultunk neki a Pomáz, Csobánka, Pilisvörösvár, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Dobogókő csodálatos útvonalnak Zozohoho felvezetésével, aki - állítása szerint - most nézegetett a tükörbe, de ezt volt, aki megkérdőjelezte...
  Ispán hiányában felettünk lebegett - és követett - az esőfelhő, majd elkezdett lejönni a víz :( . Dobogókő gyönyörű kilátását sajnos elmosta az eső és ezen a ponton többen esőűző célzattal beöltöztek esőruhába B) . Az eső viszont ezt nem vette figyelembe - bár így már nem csak az erdő volt színes, hanem a csapat is - és vígan esett :angry: . Mire kiértünk Esztergom határában a kanyargós útakról, már szinte el is állt.
 A Mária-Valéria híd alatt aztán haditanácsot ültünk és eldöntöttük, hogy ki merről támad. A hadititkokat a Vpop árgus tekintete követte - helyi képviseletük akaratlanúl is kénytelen volt tátott szájjal figyelni :cheer:  hadrendbe fejlődésünket. Itt Főni elindult egy átkaroló hadműveletre, Zozohoho-ék szintén leléptek és távolról gyengítették a városvédőket gasztronómiailag(!!!), míg Ironist-ék Szlovák irányba kerülték oldalba Esztergomot.
 A megmaradt Hadtest alakulat Rucilaci fővezetésével és közlekedési megtévesztő hadműveletével bevette magát a városba és harcálláspontot (sikerült leírni) alakított ki az elfoglalt talponálló büfénél egy erőteljes rohammal! Itt aztán a fáradalmainkat pihengetve a további lehetőségeket latolgatva megsarcoltuk (némi pénz ellenében a büfét és közben megint leszakadt az ég.
 Később akkora szabadságot biztosítottunk a helyi lakosságnak, hogy többször is át kellet álljak! Na nem az ellenséghez, hanem a motorral! Először egy Ladának, majd egy Opelnek álltam útját...
 Az eső vígan esett (sajnos), de közben megjött az erősítés Ispán személyében, akinek nagyon megörültünk, mert akkor vége az esőnek. Aztán vele is eláztunk...
 Látva hatalmas harci sikereinket, Esztergom megadta magát, ezért aztán kivonultunk a hídon át és esőben Felvidéken keresztűl Letkésnek. Végre az eső is belátta, hogy ennyi esőruha ellen és Ispán személyének köszönhetően felesleges erölködnie, tehát inkább feladta és ezáltal véget ért a késői vizitúránk. Ja és volt, amikor a napocska is kisütött!!!
 Hál' Istennek nem lett tortúra a rohamból és a következő kupaktanács alapján elindultunk számonkérni végváraink helytállását.
 Perőcsényi visszavonulásunk után (ez egy tévút és zsákutca vala) megcéloztuk Kemencét, ahol nem sütöttek számunkra semmit, de Ispán vezérünk cserébe elmesélte okulásképpen a 4 évvel korábban történt (volt az 6-7 is később...) hatalmas árvizet, amit nekünk a helyszínen bemutatott és mi nagy áhitattal hallgattunk motoron sorakozva az út közepén...
 Diósjenő fölött a kilátóból (?) szemrevételeztük bevonulásunk útvonalát és hadi sikereinken felbuzdulva megszálltuk Nógrád várát, ahonnan nagyon szép kilátás mellett elindultunk hazafelé a 2/a-n. Vonulásunk kisebb hadicselekménynek számított autós körökben, de mi mindenkit legyőztünk és nem álltunk meg senki kedvéért!!!
 A búcsúzás miatt viszont annál inkább a S...ll kúton.
 Levonva a tapasztalati tényeket (!) megállapítottuk, hogy ismét egy jót túráztunk (nekem 362 lett a vége) és bánhatja, aki nem jött el, mert a csapdék csak kihívás volt, mi bevettük Esztergomot és mindenkit legyőztünk.
 Bár rövidebb a világos időszak (és nem lett világosi fegyverletétel), azért még lehet csapatmozgásokat tartani - sőt nagyon szép helyeken jártunk, és hadicselekményeink láttán behódolt még az ég is (ez Attilának mintha nem sikerült volna - hehehe).
 Hazafele az M0-son Lui viszont elvesztette hátsó dobozát, de sikerült (nem kis bátorsággal) az enyészet kezéből kicsvarni (na nem a zászlót), hanem a napi harci tevékenységünk ékes bizonyítékát  - a fényképezőgépet... Ezzel aztán gyorsan biztonságos helyre (haza) vonultunk és most mindenkinek nyilvánossá tesszük hatalmas (kicsit sem túlozva) portyázásunk fényáltali digitálisan rögzített - na most ebből, hogy jövök ki??? - örökklétre leképezett pillanatképeket. Huh - nehezen de sikerült!
 Köszönjük a részvételt, a túravezetéseket, Evesi-nek a segítséget (...Rucilaci, Btomi...) további balesetmentes km - áradatot és jó pihenést mindenkinek. A résztvevők teljes névsorát még nem tudom, de pótolom, ahogy lehet. Végig hátvéd voltam, Luival együtt! Hát milyen túravezetés ez??? Demokratikus!

Lui, Pilóta, (Eamh, Tégé, Inter), evesi, Rucilaci, Zozohoho és Zozohoho-né (bocsi, még nem tudom a nevét), Nagy Attila Szekszárdról (!), Ironist, Btomi, Főni, Tamás és Nicol, Mapi és fia - Dani, Ispán.