Balaton Kerülő Gurulás PDF Nyomtatás E-mail
Túra beszámolók - Túra beszámolók
Írta: Baka Péter   
2008. április 21. hétfő, 00:37

2008. Április 5.

A tavalyi igen jól sikerült BKG gurulás után, nagy örömmel olvastam, hogy Gyöngyusz ismét kiírta ezt a túrát. Jó volt a hideg napokon olvasgatni a hozzászólásokat s várni április 5.-ét. Ahogy közeledett a várva várt dátum, többekhez hasonlóan folyamatosan az időjárási portálokat bújtam, sasoltam, hogy milyen idő lesz. Meg kell mondjam, nagy szerencsénk volt! Köszönhetjük többek közt Ispánnak, aki szerintem folyamatosan mormolta az eső űző igéjét. Hát jó munkát végzett, ugyanis kisütött a nap!

Azt meg szeretném említeni, hogy elég sok új taggal bővült a fórumunk a túra előtti hetekben. Külön öröm volt, hogy elég sokan jelentkeztek e túrára. A híresztelések ellenére, nem ettem meg senkit és nem is bántottam senkit, bár Easyrider öcsénk matricáit úgy eladtam mint a sicc! L

Szombat hajnalba, arra ébredtem, hogy valami kopog, hát az eső volt! Mondtam magamba, ezt nem hiszem el, miért pont ma!? Egonommal és Róna Lacival és fiával pontban 8:30-kor találkoztunk a dombóvári shell kúton. Ekkor már száraz utakon, kissé hűvös időben vágtattunk a találkozási pontra, a fehérvári OMV kútra. Útközbe még Zizi is csatlakozott, valamelyik körforgalomnál. Itt ő irányította a forgalmat és igazította útba a külföldi autósokat! J

Pontba 10:30-kor oda is értünk, Gyöngyusz által vezetett fő csapattal egy időben. Nagyon jó érzés volt, ennyi motort egy helyen látni, a régi és új tagokkal, ismerősökkel találkozni! Egy gyors megbeszélés következett, kaja rendezés és nyeregbe pattantunk. Kb 11 órakor már a nap is ránk mosolygott és indultunk tovább, irány Cserszegtomaj, ahol várt minket az ebéd.

Fegyelmezetten, alakzatban, a záró embereknek hála, szinte végig együtt tudtunk haladni, a forgalom mentesnek nem nevezhető Balaton déli partján. Köszönet érte, hogy vállalták ezt a feladatot. A tempó kb. 90 km/h lehetett, ami azt gondolom ennyi motornál teljesen normális volt. A látvány fantörpikus volt, ennyi motort egyszerre látni, konvojba haladni, aki még nem volt ilyen guruláson, egyszer mindenképp ki kell próbálnia.

Kb. 13 órára értünk a Gulyás csárda nevezetű vendéglátó ipari egységbe. Sajnos, a megbeszéléssel ellentétben, nem úgy mentek a dolgok mint ahogy az elvártuk volna. De tanultunk belőle, legközelebb jobban fog menni. Elég sok időt eltöltöttünk itt, kb 16 óra volt mire végeztünk. Ne gondoljátok, hogy ez az idő kárba veszett, beszélgettünk, megnéztük egymás motorját, tapasztalatot cseréltünk és ismerkedtünk! Persze jó kedvért nem kellett a szomszédba kopogtatnunk.

Ebéd után, Hufi javaslatára felkerestük a Rézi várat, ahova egy 6 km-es kavicsokkal tarkított földút vitt minket. Az érdekesség az volt, hogy egy páran később indultunk, mint a csapat eleje, de mi előbb értünk oda, legnagyobb megdöbbenésünkre. Kicsit megmutattuk paripáinknak az út sötét oldalát, élveztük! Az út poráért kárpótolt minket a látvány, nagyon szép hely, a kilátás csodás, mindenkinek csak ajánlani tudom. Megéri felmenni! Itt meg kell említenem a három nem DL-es résztvevőt, egy FJR és XJ Yamahák és egy háromkerekű MP3 nyergében ülőket. Ők is leküzdték ezt a távot, gratulálok nekik! Egy kis pihi következett, séta, fényképezés és a 6 km-es táv élményeinek átbeszélése.

Ez volt az a pont, ahol a társaság elbúcsúzott egymástól, és mindenki hazának vette az irányt. Egy páran Keszthely- Tapolca- Veszprém-Székesfehérvár utat választottuk. Nem bántuk meg, a cél az volt, hogy még sötétedés előtt elérjünk Fehérvárig, hát sikerült. Ez egy szépen, tempósan kanyargós út Veszprémig, ezt kicsit ki is használtuk és meghúztuk a tempót. Útközben még találkoztunk, Lauékkal, Barisax-val MP3 nyergében és Somassal, akik egy kicsit előbb indultak mint mi.

Fehérvárra érve lement a nap, majd megálltunk a Lidl parkolójában egy utolsó búcsúra és innen szinte mindenki más-más útvonalon jutott haza. Persze nem lennénk motorosok, ha nem néztük volna meg a Lidl-ben kapható motoros portékát. Sajnos már ki volt fosztva. Azért Ispán még gondoskodott egy kis izgalomról, ugyanis az elkerülőn rossz irányba fordult és amikor erre rájött, rögtön korrigált is. Megfordult és szembe a forgalommal, visszatért a körforgalomhoz. Judittal mi meg csak néztünk, hogy mit is keress ott az „Eső űző”.

Ez a túra ismét nagyon jól sikerült, kb. 50 motor vett részt és egyetlenegy baleset sem volt. Úgy érzem, hogy teljesen sikerült a tavalyi BKG hagyományait folytatni, nagyon jól éreztem magam. Örülök neki, hogy sok új tagot ismerhettem meg, bár mindenkivel beszélni nem tudtam. Ezt pótoljuk ígérem, na és persze a matricákat, kicsit alul becsültem az igényeket.

Szeretném megköszönni a szervezőnek, Gyöngyusznak, a biztosítóknak és Togának, mint záró embernek a munkájukat. Jók voltatok Fiúk!

 

Már alig várom a következő túrát, ami a DL találkozó lesz Szilvásváradon.

 

Baka Péter - PePeDL