Élménybeszámoló, a III. DL-találkozóról! PDF Nyomtatás E-mail
Túra beszámolók - Túra beszámolók
Írta: zizi   
2008. május 05. hétfő, 01:00

Én tavaly, szinte a motoros szezon végén tettem szert „A”-s jogosítványra, és egy 650-es DL-re, a V-Strom klub tagjainak segítségével. Innentől kezdve napi rendszerességgel követem az eseményeket a fórumon. Így találtam rá a tavalyi egri összejövetelre, aminek többször is megnéztem a videóját. (a 2. után elmentem motorozni -2 fokban) Gyönyörű helyeken haladtak, jó volt nézni. Nagyon megörültem, mikor idén is megláttam a túra kiírásban, hogy idén is megszervezik a találkozót. Elsőként jelentkeztem, még a III. DL-tali topicot is én nyitottam, annyira vártam ezt a gurulást. Nem csak a motorozás miatt, hanem a többiekkel való személyes találkozás is vonzott.

Mi már a 0. nap /pénteken/ elindultunk Szilvásváradra. Pepe felvezetésével reggel 10h-körül megindultunk a cél felé, figyelve arra, hogy minden autópályát elkerüljünk. Ragyogó napsütéses idő, és kanyargós utak fogadtak. 456 km tettünk meg aznap, mire odaértünk a szállásra.. Pepe GPS-ének köszönhetően úgy eltévedtünk, hogy életem eddigi legjobb gurulását abszolváltuk, olyan helyeken jártunk, amit azóta sem találunk a térképen, pedig mindenki visszatérne ezekre a helyekre, aki velünk „tévedt”. A tempós egyenesektől a kanyargós hegyi utakon át, erdei utakon, tisztások mellett haladtunk, már ez felejthetetlen élmény volt.

Nagyon szép, és tökéletesen felszerelt házban vendégeskedtünk.

Este a szálláson Meszinek és családjának köszönhetően nagyon finom vacsorát kaptunk, itt összejött a csapat is. Legnagyobb örömünkre Szlovákiából is megtiszteltek minket. Kezdeti nyelvi nehézségeinket leküzdve remek hangulatú estét töltöttünk együtt. Én már akkor azt mondtam, hogy az eddigiekért már megérte eljönni, pedig csak másnap kezdődött a program.

10h-kor találkoztunk az egri gazdaságos parkolóban, ahol már körvonalazódott, hogy nem kevesen leszünk jelen a guruláson. 11h körül elindultunk Szilvásváradra , jó volt látni ennyi motort egy csapatban. Utunk Szilvásváradra vezetett, ahol ebéd, és némi beszélgetés következett. Itt egy rövid összegzés után 112 motort számoltak össze, ebből 78 DL-t. :-) Innen átgurultunk Miskolcra, itt az aznapi „hivatalos” program véget is ért. Ekkora tömegben motorozni is nagy élmény, egyszer mindenkinek ki kell próbálni.

Mi kis szilvásváradi csapatunk innen visszaindult a szállásra. Lillafüreden keresztül jutottunk haza, ami ismét hatalmas élmény volt, gyönyörű hegyi szerpentinen keresztül, ám a DL-nek kitalált „közepes” minőségű utakon.

Az este hangulatára „rányomta a bélyegét”, hogy borocztibinek aznap volt a 25. születés napja. :-)

A Szlovák csapat nagy meglepetésre egy lovaskocsival érkezett a vacsorára, ami megint csak fokozta a hangulatot. A kocsis ingyen elhozta őket, sőt, még egy kis kerülőt is beiktatott, minél hosszabb legyen az út. Legnagyobb meglepetésemre nem akart ezért ellenjuttatást elfogadni, nagyon nehezen tudtunk ráerőltetni 2 sört. A mai világban szerintem ez ritka, és nagyon szép gesztus. Vendégszeretetből ötös. (Szlovákul egyes) :-)

Vasárnap én már nem tudtam sajnos részt venni a programon.

A vendéglátás osztályon felüli volt, Meszi családja kitett magáért, nélkülük nem éreztük volna ilyen jól magunkat, amit ezúton is NAGYON köszönök nekik. Jó volt megismerni személyesen is a tagokat, például Muldr olyan jó fej, hogy aki eddig nem ismerte, sokat vesztett. Ezért is jók az ilyen találkozók, hogy jobban megismerjük a másikat, klubtársunkat, ne csak az internet, és a fórum adta lehetőségével élve vonjunk le következtetéseket. Daty nagyon jó hétvégét hozott össze nekünk, még az időjárás is tökéletes volt. Köszönöm, köszönjük.

 

zizi

Módosítás dátuma: 2011. december 26. hétfő, 09:18