Eső kereső túra... PDF Nyomtatás E-mail
Túra beszámolók - Túra beszámolók
Írta: Rucilaci és Pax   
2011. augusztus 15. hétfő, 12:28

Mi meg, mivel jobb dolgunk nem volt és egyébként is motorozni akartunk, ami ugye társaságban még jobb, csatlakoztunk Paxékhoz.

 

esokereso 01velünk senki sem sz@rozhat...

A túrát innen kezdve nevezzük eső kereső túrának...majd megértitek miért is?
Indulás verőfényes napsütésben a kistarcsai kórház parkolójából, gyors tankolás, ahol az ebéd közeledte miatt módosítottunk és a már jól bevált Bánki kifőzde felé vettük az irányt. A 3-as úton letekertünk Aszódig, aztán fel északnak, ahol gyülekezni kezdtek a szürke fellegek: Nógrádkövesd és Romhány között aztán rákezdett, de mi nem hátráltunk, jól is tettük, Bánkra száraz, napsütéses időben értünk.
esokereso 02A szokásos férfimenü: csülökpöri-sztrapacska-kis savanyúval, a lányok valami lájtosabbal enyhítették éhüket...de mire végeztünk a fellegek összegyűltek. Gyors indulás, irány eredeti célunk Hollókő felé, de nem csak úgy egyszerűen, inkább a Cserhát kis falvait összekötő szerpentineken keresztül: hát így sikeredett, hogy az előttünk álló kb.50 km alatt hétszer sikerült belemennünk az esőbe és ugyanannyiszor kijönni belőle. Mindeközben csak egyszer döntöttünk úgy, hogy pár percre elhagyjuk szeretett vasunkat és egy buszmegálló védelmében vészeltük át az égszakadás-földindulást.

ömlik az eső....

Ez idő alatt sem voltunk tétlenek, azonnal elvegyültünk a helyi népdalkör egy jeles képviselőjével, aki meginvitált a két hét múlva tartandó szilvás gombóc fesztiválra is.

esokereso 03
elvegyülve a helyi nótafával...

Ezután számunkra érthetetlen módon seprű nélkül, gyalog iramodott tova.

esokereso 04
menekülőre fogta...

Az utcán hömpölygő víz mennyiségére jellemző, hogy az eső elállta után nem tudtam megközelíteni házi szárnyasomat, olyan mély vízben állt a lába.

esokereso 05
végre elállt....

Ezek után még párszor eljátszottuk az esőbe be- esőből ki játékot.

esokereso 06
út közben- csak előre..
esokereso 07
vagy nem csak előre...

Egyszer csak, amikor már azt hittem tökéletesen eltévedtünk- hiszen mindennemű térkép és GPS híján, csupán némi emlékezetből haladtunk célunk, Hollókő felé- egyszer csak a felhők széthúzódtak és a napsugarak fényglóriájával övezve, mint győztes- bár nem kevés víztől tocsogó- sereg vonultunk be Hollókőre.

esokereso 08
a hollókői varjúval...

Mivel ott esőnek nyomát sem látták, mint valami fürdőfetisiszta félbolondokra, úgy tekintettek ránk a helyi büfétéria tisztes kort és ősz halántékot megért alkalmazottjai.
Hogy bizonyítsuk rátermettségünket, jégkrémeket rendeltünk, hogy lássák velünk nem lehet kukoricázni.
Fél órai szárítkozás után folytattuk utunkat végre száraz axfalton Pásztó felé, de a 21-esre kiérve végül Hatvan felé fordulva úgy döntöttünk, meglátogatjuk az Apci tavat, bevállalva egy kellemes off road szakaszt a tó partjáig és vissza.
Ezt a szakaszt csak száraz időben ajánlom, mert egy viszonylag hirtelen emelkedő szakaszon tökéletes agyagrétegből áll az út...
A tó egy kis ékszerdoboz, gyakorlatilag kizárva a külvilágot, igazán alkalmas lenne egy kis összejövetelre, sátrazásra, bulira.

esokereso 09
Apci tónál

esokereso 10
még mindig a tónál...
esokereso 11
ez még mindig a tó...


Most is egy társaság volt ott 7 sátorral, így elfoglalva az egész területet.

esokereso 12
tó, tó...
esokereso 13
na hol van ez? Még mindig a tónál (pepe) de nem én vagyok a képen
:)
esokereso 14
víznél...
esokereso 15
csoportkép, na hol? hát a tónál (pepe)
esokereso 16

Ejtőztünk egy fél órát ott a nyugalom kis szigetén, aztán offroad vissza a betonútig. a 21-esen Hatvan, majd onnan a 3-ason Kistarcsa útvonalon fejeztük be kb. este 7 körül túránkat.
Spontán délelőtti indulás után egy remek napot zártunk estére sok-sok élménnyel. Köszönjük Paxéknak, hogy eszükbe jutott, hogy kiírják a fórumra, és hogy végig is csináltuk és nem futamodtunk meg sehol.

U.i: tónál nem voltatok véletlenül? (pepe)

Mindez Pax szemével....

Sziasztok.
Tényleg így volt minden,ahogy Lacink leírta.Eláztunk,a Lányok nem nyafogtak.Bebizonyították,hogy mellettünk a helyük.Nagyon jó túra volt.A Hollókői bácsi kicsit rossz néven vette,hogy levarjúztam a hollójukat,de kicsit tele volt a tököm az esővel és arra gondoltam,ha leforrázhatnám a dögöt,milyen jó leves lehetne belőle :lol:
 
esokereso 17
 
esokereso 18
 
esokereso 19
 
esokereso 20
 
esokereso 21
Módosítás dátuma: 2017. december 13. szerda, 15:33